Forum Rasmi #Selangor Webchat
Peringatan
Forum ini diklasifikasikan sebagai 18 sx+sg+pl :

( Seram + Ganas + Politik + Lucah) .

Dengan ini anda bersetuju dengan setiap peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan forum ini . Pihak pengurusan forum tidak akan dipersalahkan sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.
Top posters
Moderator2 (767)
 
Greenday (397)
 
kalai (278)
 
arul (235)
 
AbG (224)
 
Eleena (206)
 
luna (173)
 
FairChild (150)
 
zairul (126)
 
sahak (98)
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Fri Jan 14, 2011 11:33 am
Statistics
We have 425 registered users
The newest registered user is ggarrenna

Our users have posted a total of 4463 messages in 419 subjects

Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Thu Jun 26, 2014 10:06 am

First topic message reminder :


http://MyCambridge.co.nr menyediakan Perkhidmatan :

- Membuat Resume,
- Proofreading (Semak & Editing) ,
- Penterjemahan:
English to Malay / Bahasa Melayu ke Bahasa Inggeris

....untuk sebarang dokumen termasuk:


- Tugasan/'Assignment' , 'Resume', Tesis, Artikel, Laporan, Buku, ebook, Perjanjian, Jurnal, Kertas kerja, Sijil, dll...


Khidmat kami merangkumi seluruh Malaysia - Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya, Kelantan dan luar negara.




Prosedur Penterjemahan/ Proofreading /Resume :

1. Emelkan DOKUMEN yang ingin diterjemah ke - "My_Cambridge@yahoo.com" ( atau biodata diri jika ingin membuat resume )

2. Kami akan reply dengan "Quotation Harga" serta info akaun pembayaran.

4. Jika setuju dengan harga Quotation, barulah buat pembayaran deposit dan kerja penterjemahan akan dimulakan.

5. Dokumen yang telah siap diterjemah akan dihantar selepas baki dijelaskan.




*Harga berdasarkan bilangan perkataan/muka surat, masa yang perlu, dan kesukaran.








.


Last edited by Moderator2 on Tue Mar 01, 2016 5:27 am; edited 5 times in total
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down


Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Aug 09, 2016 10:26 am

Kongsi kereta saya dari Klang/Shah Alam -> Chini/Mentakab/Chenor/Temerloh/Bentong (x masuk dlm),

wanita bujang shj (sbb driver wanita),

bayar duit minyak dgn tol.

Emel nama & Destinasi ke mudah2u.covu@yahoo.com.my utk jadual perjalanan
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Aug 30, 2016 1:03 am

Kursus Asas Forex & Automatik Trading (yuran RM25 shj) !


Kandungan:

- Cara buka akaun, Deposit dan Withdraw
- Cara mengendalikan MT4
- Teknik Automatik Trading (PAMM)
- Cara mendapatkan Modal 2 RIBU untuk Trade



Tempat : Homestay Tasik Chini 2
Peta : http://www.mudah2u.co.vu/2016/03/homestay-berdekatan-tasik-chini-rumah.html
Tarikh : 13 ATAU 14 ATAU 15 September 2016 (Pilih satu tarikh)
Tempoh : 2 Jam


*Keperluan:
- Sebaik-baiknya telah ada modal RM500 keatas
- Ada laptop BER INTERNET
- Sebaiknya datang berkumpulan ~ lagi ramai lagi bagus


Klik disini untuk Mendaftar >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/08/kursus-asas-forex-automatik-trading.html


avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Sep 20, 2016 3:51 am

Sebuah Apartment di Garden Avenue Seremban 2 ingin dijual.

Spec:
- Non-Bumi (sesiapa boleh beli)
- 800 sqft
- 3 bilik , 2 bilik air
- Ada Balkoni, kipas syiling, dapur marble, pintu grill
- Tingkat 3

HARGA:
- RM70,000 (Jika bayar melalui LOAN)
- RM60,000 (Jika bayar secara cash/tunai)
- RM50,000 (Jika booking dahulu sebelum datang tengok)


Kelebihan :
- Boleh dijadikan pelaburan, sewa seunit boleh mencecah RM600 sebulan


Kemudahan:
- Taman Permainan & Taman tasik rekreasi
- Restoran Tomyam, kedai burger, kedai mamak
- Kedai runcit & pasaraya
- Parking luas
- Dekat Kolej Negeri,hospital,kilang Oakland,Bomba,Polis,Immigresen
- 20 minit ke KLIA/Nilai/Port Dickson/Seremban
- Jusco / Tesco / Pasar besar Seremban 2
- Pertonas / CIMB / Maybank
- Berdekatan Giant & bandar Taipan Senawang
- Dekat highway menuju Kuala Lumpur & Johor
- Dekat Stadium Paroi, Air Terjun Ulu Bendul, Pusat belia Seremban
- 15 minit ke Seremban


Maklumat lanjut sila rujuk >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/02/rumahs2.html
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Oct 04, 2016 4:57 am


Khidmat Mencari Jodoh Untuk Wanita - WWW.CariJodohClub.co.nr


Adakah anda masih mencari-cari calon jodoh anda? malu untuk mencari pasangan idaman secara terbuka?





Cari Jodoh Club (CJC) adalah medium untuk anda meletakkan iklan mencari jodoh,

dan berkenalan dengan ahli-ahli Kelab yang juga sedang mencari Jodoh.




Perkhidmatan mencari jodoh ini terbuka ke seluruh Malaysia : Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya dan Kelantan,






Isikan borang mencari jodoh disini >> http://carijodohclub.blogspot.my/2013/09/pendaftaran-keahlian-kelab-cjc.html
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Nov 01, 2016 3:22 am

Buku, Novel Signal Kiri Untuk Cinta - RM25 ,

SINOPSIS:

Gara-gara terlupa bagi signal kiri semasa mahu menukar lorong, Nila Zulqadree bertentang mata dengan Irdina Wira. Bila bertentang mata, mulut jadi bisu, jantung pula berdegup laju. Irdina Wira yang tengah berangin segera memberi ceramah penggunaan signal kereta secara percuma. Namun, bagi Zulqadree, signal lain pula yang sampai ke hati.
 
“Signal nak ke kiri dan kanan awak dah beritahu. Tapi ada satu lagi signal yang perlu saya tahu.”
“Signal nak ke mana lagi? Signal kenderaan memang ada kiri dan kanan aje.”
“Signal ke hati awak macam mana pula?”
 
Situasi jadi parahbila sudah kasi ayat pick up line, lupa pula nak minta nombor telefon. Zulqadree terus jadi bingung. Celah bangunan mana dia nak cari Cik Signal Kiri ni?
 
Ternyata, pertemuan tempoh hari bukanlah yang terakhir. Pertemuan seterusnya Zulqadree yang menjadi wira. Dia ikhlas membantu Irdina Wira sendiri tertanya-tanya siapakah insan misteri yang berhati tulus itu. Pertemuan demi pertemuan terus terjadi. Zulqadree bijak berbicara dalam menerbitkan rasa cinta. Lalu Irdina Wira angguk setuju bila Zulqadree melamar agar kedengaran bunyi kompang dipalu.
 
Bila sudah berkahwin, lain pula jadi. Irdina Wira berjauh hati. Bila si isteri berjauh hati, mestilah Zulqadree bijak dalam teknik mencuri hati. Ada sahaja tingkah dan ayat yang membuatkan hati Irdina Wira jadi tidak menentu. Mahu merajuk lama-lama pun tak jadi. Namun, ada peristiwa yang menyebabkan mereka bertukar peranan. Ganti, Irdina Wira pula yang bagi signal untuk memujuk.
 
Lalu berjayakah misi itu? Bagaimana pula dengan wira misteri yang menjadi tanda tanya di hati Irdina Wira? Signal cinta siapakah yang terlebih dahulu sampai ke hati?


BERMINAT ? BELI DI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/10/signal-kiri-untuk-cinta-rm25.html
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Jan 10, 2017 12:20 am


Rumah Sewa Gambang, Kuantan (dekat UMP)

Kami menyediakan Rumah Sewa SEMI - D , di Perumahan Gambang Jaya  1, Pahang :

-   BARU BINA ! belum ada orang duduk - bersih
-   3 bilik, 2 bilik air
-   hampir 2000 kaki persegi
-   garaj
-   Pintu Grill
-   Berpagar
-   Parking berbumbung
-   ada Tanah luas keliling rumah untuk bercucuk tanam


-   Berdekatan dengan Universiti Malaysia Pahang
-   Berdekatan dengan UPSI
-   Dekat Sekolah Sukan Mokhtar Dahari
-   Berdekatan Taman rekreasi GAMBANG WATER PARK


PETA  :  https://goo.gl/maps/iPT9Xg3fMUr


Kemudahan:
- Taman Permainan & Taman tasik rekreasi GAMBANG WATER PARK
- Restoran Nasi Kukus Mama
- Kedai runcit & pasaraya
- Klink kesihatan gambang
- Dekat perpustakaan
- 20 minit ke Airport Kuantan
- Petron Gambang / ATM CIMB / Maybank
- Dekat highway menuju Kuala Lumpur & HIGHWAY MEC
- 30 minit ke Bandar Kuantan



Sesuai untuk:
- Pensyarah di UMP / Sekolah sukan Mokhtar Dahari
- Dibuat HOMESTAY (dekat AIRPORT KUANTAN & UNIVERSITI PAHANG)
- Pelajar UMP
- Rumah di luar Gambang tetapi bekerja di Gambang






HANYA PENYEWA YANG SERIUS SHJ !

Whatsapp : 0103155786 / 0139597973

Sewa RM900  sebulan

*tidak termasuk api air

Deposit :  1 + 1


TIDAK DILAYAN JIKA HANYA    NAK TENGOK-TENGOK     SHJ ,

WE DO NOT ENTERTAIN IF YOU JUST WANNA HAVE A LOOK !
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Apr 25, 2017 5:59 am

Novel Tercipta Untukku (Diadaptasi Daripada Filem) - RM25



SINOPSIS / DESCRIPTION:



*Diadaptasi Daripada Filem terbitan Astro.
Cinta Itu, Apabila Aku Tahu Kau Tercipta Untukku Hingga Akhir Hayatku...

Tiga kali mereka dipertemukan dengan cara yang tidak diduga. Tanpa sedar, ketiga-tiga  pertemuan itu rupa-rupanya pembuka jalan untuk mereka saling mengenali. Namun,  bukan mudah membina kemesraan.
Adil merasakan seperti ada yang tidak kena dengan Thia. Serupa minah senget pun ada. Pelik sungguh, tapi gadis itulah yang membuatkan dia tersenyum dan teringat selalu. Melalui anak saudaranya, Alif yang merupakan salah seorang anak murid Thia, Adil mendekati Thia.
“Tadi Teacher Thia kirim salam kat Unckedil.”
“Lah, apa pasal baru sekarang Alif nak cakap?”
“Lupa…”
“Ngeee, muda-muda dah lupa.”
“Tapi kenapa tiba-tiba Teacher Thia kirim salam kat Unckedil?”
“Sebab Alif cakap Unckedil kirim salam kat Teacher Thia.”
Habis!
Tidak sangka, hubungan antara Adil dan Thia berubah sama sekali selepas itu. Namun, ketika bunga-bunga kemesraan sedang berputik, mereka harus terima hakikat ada sesuatu yang menghalang hubungan mereka untuk ke fasa seterusnya.





Berminat untuk beli ?


Klik sini >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/04/tercipta-untukku-diadaptasi-daripada.html





.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue May 16, 2017 2:17 am

Novel Urusan Hati Cik Drama Queen (Novel Diadaptasi ke Drama) - RM22



SINOPSIS / DESCRIPTION:




Betul kata orang. Nak lupakan cinta lama, kita kena temui cinta yang baru. Perkenalan dengan jiran baru yang awalnya kelat-kelat masam, akhirnya melahirkan rasa cinta yang baru.
Lantaklah kalau lelaki itu anak Che Yam sekalipun. Nak buat macam mana? Hati Syazlin sudah tersuka pada Fadhlan. Kali ini dia nekad. Perasaan harus diluahkan. Di atas tiga helai kertas, dia karang ayat-ayat cinta untuk lelaki itu. Siap tabur bedak wangi lagi. Tapi… rupa-rupanya Fadhlan sudah ada kekasih hati. Malunya dia apabila mengenangkan surat tiga helai yang boleh mengundang sesiapa pun untuk ‘termuntah hijau' selepas membacanya.
Macam mana ni?! Kenapalah hidup dia terlalu banyak drama? Pantang bercinta… pasti putus cinta. Syazlin pun tak tahu sama ada putera idamannya itu sebenarnya wujud ataupun tidak. Mungkinkah putera idamannya itu ialah Faris yang sudah menjadi suami orang atau Fadhlan yang baru sekadar menjadi tunangan orang?
Eh! Tapi… takkanlah budak Nizam si rambut Kpop itu pulak?
“Selagi hati dia begitu dan hati aku begini, sampai bila-bila pun urusan hati kita belum selesai.”










Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >>www.mudah2u.co.vu/p/beli.html






.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Tue Jun 06, 2017 5:24 am

Novel Hero Seorang Cinderella - RM28



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Ini adalah kisah seorang Cinderella dan heronya…
Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.
Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.
Macam mana Tengku Ian boleh menjadi hero seorang Cinderella? Al-kisahnya bermula pada suatu malam.
“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”- TENGKU IAN UZZAM
Bermulalah misi Tengku Ian untuk mendekati Medina. Terus-menerus si hero selamatkan Cinderellanya. Sehinggalah tersingkapnya satu rahsia.
“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA
“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM
Itu janji Tengku Ian. Dan apabila Medina berada dalam situasi 99.9% itu, masihkah Tengku Ian menjadi 0.1% dia? Dan berjayakah Tengku Ian menjalankan amanah yang diberikan?





Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/05/hero-seorang-cinderella-rm28.html
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Moderator2 on Wed Jul 05, 2017 9:39 am

Khidmat Maid Part Time kawasan: Gombak Kuala Lumpur

Nama : Asrika
Jantina : Perempuan
Umur : 23
Status : Bujang
Kawasan rumah yang boleh pergi kemas : Kawasan Kuala Lumpur atau kawasan mana saja yang boleh pergi menggunakan public transport (LRT)
Kadar Upah : Rm100 Sehari atau Rm25 sejam


Maklumat lanjut >> http://cucimesra.blogspot.my/2017/07/khidmat-maid-driver-part-time-kawasan.html




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 767
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum