Forum Rasmi #Selangor Webchat
Peringatan
Forum ini diklasifikasikan sebagai 18 sx+sg+pl :

( Seram + Ganas + Politik + Lucah) .

Dengan ini anda bersetuju dengan setiap peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan forum ini . Pihak pengurusan forum tidak akan dipersalahkan sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.
Top posters
Moderator2 (837)
 
Greenday (397)
 
kalai (278)
 
arul (235)
 
AbG (224)
 
Eleena (206)
 
luna (173)
 
FairChild (150)
 
zairul (126)
 
sahak (98)
 

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Fri Jan 14, 2011 11:33 am
Statistics
We have 425 registered users
The newest registered user is sherryleow

Our users have posted a total of 4525 messages in 414 subjects

Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Tue May 20, 2014 8:32 am

First topic message reminder :



Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :


Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

· Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.
· Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).
· Mengenali Japanese candlestick dan Candlestick Pattern.
· Asas membuka akaun broker, cara deposit dan withdraw..


Sesi Intermediate : News Signal & Teknik 100pips Sehari

· Mengunakan Economic Calendar & Signal untuk trade Forex
· Belajar tentang indicator (Moving Average & Stochastic)
· Belajar mengenai Support n Resistance.
· Pengurusan kewangan (money Management)



Sesi Advance: Robot Trading, ForexCopy, PAMM system ( Cara Trading Simple )


· Perkenalan kepada EA (automatic trading software).
· Cara trading dengan menyalin strategi Trader PRO automatic
· Cara menjadi Pelabur Forex, anda labur orang lain tolong trade
· Cara nak dapatkan Modal untuk Trade dalam Forex .



Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com



ZON A:
1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara Malaysia
2. Klang-Shah Alam : Aras 4 Plaza Shah Alam
3. Negeri Sembilan : Aras 4 Plaza Seremban / Terminal 1
4. Putrajaya / Cyberjaya : Aras 2 Alamanda
5. Pahang : Homestay Tasik Chini

Jadual : Setiap Ahad ATAU Rabu, 11.00 pg - 4.00 ptg



ZON B:
1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .
2. Melaka : Hotel 906 AirPort.
3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON C:
1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.
2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.
3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.
4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.
5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.
6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.
7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON D:
1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.
2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.
3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.
4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.
5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.
6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm


ZON E:
1. Japan : Tokyo Airport Hotel
2. Australia : Melbourne Airport Hotel
3. Brunei : Airport Hotel
4. Singapore : Airport Hotel
5. China : Beijing, Airport Hotel
6. Indonesia : Medan Airport Hotel
6. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel
6. Korea : Seoul Airport Hotel
6. Thailand : Bangkok Airport Hotel

Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.
*(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)




*Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia  boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas  bersemuka.





Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com





.


Last edited by Moderator2 on Thu Mar 24, 2016 6:28 am; edited 6 times in total
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down


Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Tue Dec 30, 2014 8:57 am

USD / CAD
16 minit yang lalu
Dari 16:32 GMT+08:00
Hingga 20:32 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.1619
Mengambil keuntungan * di 1.1648
Mengelak kerugian di 1.1578



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jan 05, 2015 8:09 am

GBP / USD
17 minit yang lalu
Dari 15:46 GMT+08:00
Hingga 19:46 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.5282
Mengambil keuntungan * di 1.5358
Mengelak kerugian di 1.5178




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jan 19, 2015 8:19 am

USD / JPY
35 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 117.12
Mengambil keuntungan * di 116.62
Mengelak kerugian di 117.72




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jan 26, 2015 8:43 am

USD / CAD
16 minit yang lalu
Dari 16:00 GMT+08:00
Hingga 20:00 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.2445
Mengambil keuntungan * di 1.2412
Mengelak kerugian di 1.2492




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Feb 09, 2015 8:24 am

GBP / USD
15 minit yang lalu
Dari 15:57 GMT+08:00
Hingga 19:57 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.5267
Mengambil keuntungan * di 1.5222
Mengelak kerugian di 1.5332




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Feb 23, 2015 8:19 am

EUR / JPY
32 minit yang lalu
Dari 15:25 GMT+08:00
Hingga 19:25 GMT+08:00 Beli
Beli di 135.15
Mengambil keuntungan * di 135.88
Mengelak kerugian di 134.18\




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Mar 02, 2015 8:26 am

NZD / USD
15 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 0.7527
Mengambil keuntungan * di 0.7492
Mengelak kerugian di 0.7562



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Mar 09, 2015 7:59 am

EUR / USD
32 minit yang lalu
Dari 15:21 GMT+08:00
Hingga 19:21 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.0849
Mengambil keuntungan * di 1.0898
Mengelak kerugian di 1.0788



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Mar 16, 2015 8:39 am

EUR / JPY
16 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 127.8
Mengambil keuntungan * di 127.22
Mengelak kerugian di 128.62




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Mar 23, 2015 8:24 am

Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

Life is good :-)

Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun…

Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

Saya cuma bekerja 1 jam sehari je…Ok, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.



..........dari seorang peserta KLFX
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Mar 30, 2015 9:05 am

Berapa Modal Permulaan Trade Forex?


Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada nilai minimumnya bagi memastikan korang boleh menentukan peratus keuntungan yang korang ingin dapat. Adakah korang nak dapat keuntungan setiap minggu ataupun mungkin setiap bulan?



Trade Forex Dengan Betul

Trader Forex yang baik sentiasa memikirkan keuntungan untuk jangka masa panjang. Mereka yang nak kaya cepat ni biasanya tak fikir semua tu, apa yang difikirkan adalah dapat profit dalam masa yang singkat. Umpama berjudi plak rasanya kan? Kalau trader forex yang bagus biasanya sentiasa menganalisis data teknikal pada graf trading. Ini bagi memastikan kita tak tersilap Buy atau Sell pada masa yang salah kerana akibatnya memang sungguh besar. Bagi mereka yang lama dalam trade forex, analisis teknikal merupakan satu keperluan supaya mereka boleh menetapkan berapakah jumlah keuntungan yang ingin mereka dapat. Akibat tak boleh nak kawal nafsu trading, biasanya akan memakan diri sendiri juga.

Jadi Berapa Modal Permulaan Untuk Trade Forex?

Modal-Main-Forex

Mengikut sesetengah blogger yang sudah lama trading forex, modal permulaan yang baik adalah USD1,000 lebih kurang RM3,500.00.

Modal USD1000 tu mungkin terlalu besar bagi sesetengah pihak, tetapi ianya bagi memastikan korang lebih berhati-hati. Cara yang paling baik adalah mulakan dengan Akaun Demo. Setiap pemain forex biasanya akan mulakan dengan Akaun Demo terlebih dahulu sebagai latihan sebelum mereka masuk ke dunia trading forex. Trade forex seakan-akan korang mendapat jumlah duit yang sebenar, jadi korang akan lebih berhati-hati dan menggunakan data-data analisa teknikal yang korang dah belajar sebelum ini di mana-mana Panduan Forex ataupun mana-mana kelas forex yang ada.



Main Saham Dan Forex Sungguh Berbeza

Nampak sama, tapi sebenarnya sangat berbeza. Dalam melabur saham, korang takde akaun demo untuk mencuba, kerana semua urusniaga adalah dalam bentuk real life. Pelaburan Saham melibatkan urusniaga sebenar melibatkan syarikat-syarikat yang ada di Malaysia manakala Forex lebih kepada bentuk pelaburan mata wang yang melibatkan mata wang mata wang tertentu sahaja seperti USD,Yen,Euro,NZL dan banyak lagi.

Tetapi cara menganalisis data teknikal lebih kurang sama dengan Forex.Cuma mungkin Forex lebih mencabar kerana melibatkan masa yang tidak terbatas. Tetapi walaupun masa tiada had, tidak semua peringkat masa pemain forex ni akan melakukan urus niaga. Mereka bijak untuk meletakkan dimana nak Stop dan dimana nak Buy atau Sell supaya keuntungan yang mereka nak capai tu mencapai matlamat.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Apr 06, 2015 9:12 am

USD / JPY
31 minit yang lalu
Dari 15:31 GMT+08:00
Hingga 19:31 GMT+08:00 Beli
Beli di 118.97
Mengambil keuntungan * di 119.28
Mengelak kerugian di 118.58



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Apr 13, 2015 9:17 am


31 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.4342
Mengambil keuntungan * di 1.4302
Mengelak kerugian di 1.4402




.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Apr 20, 2015 9:22 am

NZD/USD
28 minit yang lalu
Dari 15:45 GMT+08:00
Hingga 19:45 GMT+08:00 Beli
Beli di 0.771
Mengambil keuntungan * di 0.7748
Mengelak kerugian di 0.7668



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Apr 27, 2015 9:34 am

PANGGILAN TERAKHIR UNTUK KELAS FOREX 100 PIPS SEHARI @ PAHANG

CHINI / KUANTAN PAHANG @ 3 MEI 2015



MAKLUMAT LOKASI DAN JADUAL BOLEH DIRUJUK DI >> http:// OiiM.Co.nr




**Pendaftaran boleh dibuat di http://KLFX.blogspot.com







***Share INFO ini di Wall Facebook Anda !
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon May 18, 2015 9:25 am

USD/JPY

Buy @ 119.66


Take profit* at 119.98

Stop loss at 119.28
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Wed May 27, 2015 9:29 am

USD/JPY

From GMT+08:00 15:36
Till GMT+08:00 19:36
Sell
44 minutes ago
Sell at 123.09
Take profit* at 122.72
Stop loss at 123.62
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jun 01, 2015 9:15 am

Sell NZD/USD

From GMT+08:00 15:32

Till GMT+08:00 19:32

Sell at 0.7106

Take profit* at 0.7072
Stop loss at 0.7142


.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jun 08, 2015 10:11 am

NZD/USD
From GMT+08:00 16:21
Till GMT+08:00 20:21
Buy

Buy at 0.7048
Take profit* at 0.7078
Stop loss at 0.7008



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jun 22, 2015 9:22 am

EUR/JPY
From GMT+08:00 15:48

Till GMT+08:00 19:48

Sell 26 minutes ago
Sell at 139.77
Take profit* at 139.32
Stop loss at 140.32



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jun 29, 2015 9:34 am

GBP/USD
From GMT+08:00 15:46
Till GMT+08:00 19:46
Buy
41 minutes ago
Buy at 1.5698
Take profit* at 1.5748
Stop loss at 1.5628



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jul 06, 2015 8:33 am

USD/JPY
From GMT+08:00 14:55
Till GMT+08:00 18:55
Sell
30 minutes ago
Sell at 122.68
Take profit* at 122.32
Stop loss at 123.22


.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Jul 27, 2015 9:32 am

AUD/USD
From GMT+08:00 15:44
Till GMT+08:00 19:44

Buy

25 minutes ago

Buy at 0.7278
Take profit* at 0.7308
Stop loss at 0.7238



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Aug 03, 2015 9:35 am

USD/CAD
From GMT+08:00 15:59
Till GMT+08:00 19:59
Sell
26 minutes ago
Sell at 1.3147
Take profit* at 1.3102
Stop loss at 1.3212



.
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Moderator2 on Mon Aug 24, 2015 11:07 am



USD/JPY
From GMT+08:00 17:34
Till GMT+08:00 21:34
Buy
25 minutes ago
Buy at 120.58
Take profit* at 121.28
Stop loss at 119.68
avatar
Moderator2
Ahli Setia
Ahli Setia

Posts : 837
Join date : 2014-04-28

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum