Forum Rasmi #Selangor Webchat
Peringatan
Forum ini diklasifikasikan sebagai 18 sx+sg+pl :

( Seram + Ganas + Politik + Lucah) .

Dengan ini anda bersetuju dengan setiap peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan forum ini . Pihak pengurusan forum tidak akan dipersalahkan sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.
Top posters
Moderator2 (805)
 
Greenday (397)
 
kalai (278)
 
arul (235)
 
AbG (224)
 
Eleena (206)
 
luna (173)
 
FairChild (150)
 
zairul (126)
 
sahak (98)
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Fri Jan 14, 2011 11:33 am
Statistics
We have 424 registered users
The newest registered user is 7haponi

Our users have posted a total of 4493 messages in 414 subjects

Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

View previous topic View next topic Go down

Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  kalai on Wed Jul 29, 2009 10:58 pm

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk,
Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles,
Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan
warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time
tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul
tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turbo
atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?
CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni,
'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abih
exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi
makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2
duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 color
tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg
Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak reti nak
switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah dewasa ke tua ke:
1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum
2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin
3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je
4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone
5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari
6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...
7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg.dah kate itu kenangan hidup kan ? Smile
avatar
kalai
V.I.P #Selangor
V.I.P  #Selangor

Posts : 278
Join date : 2009-07-25
Location : Gombak

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  Greenday on Thu Jul 30, 2009 3:47 am

haha mcm aku tau jek kisah ni .. mcm kat blog myspace aku ! chaiyok !
avatar
Greenday
Global Moderator
Global  Moderator

Posts : 397
Join date : 2009-07-25
Location : Bukit Saujana, Johor

http://www.myspace.com/feruz

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  anis on Thu Jul 30, 2009 4:56 am

Saya suka keropok UFO !!
Takde dah dorang produce benda tuh kan. Sad

_________________
®️¨°º©️¤°*Heavenly Creature*°¤©️º°¨®️
avatar
anis
Female Moderator
Female Moderator

Posts : 70
Join date : 2009-07-25
Age : 41
Location : KK, Sabah

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  Greenday on Thu Jul 30, 2009 5:20 am

haha saya suka keropok UFO ! kadang2 ding dang ! kadang2 Tora datang lagi ! kekekke
avatar
Greenday
Global Moderator
Global  Moderator

Posts : 397
Join date : 2009-07-25
Location : Bukit Saujana, Johor

http://www.myspace.com/feruz

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  luna on Thu Jul 30, 2009 5:47 am

saya apply RMT tp nape x dapek.ampehs.

_________________
luna luni bintang tiga is wishing for a better day
avatar
luna
Female Moderator
Female Moderator

Posts : 173
Join date : 2009-07-25
Age : 37
Location : Damansara

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  arul on Thu Jul 30, 2009 6:45 am

aku teringat kan arwah cikgu ku.. Al-Fatihah..
banyak memberi tunjuk ajar dr aku nakal sampai jadi bdak yg bek (sederhana) Razz
avatar
arul
Global Moderator
Global  Moderator

Posts : 235
Join date : 2009-07-25
Age : 34
Location : Muar, Johor Darul Takzim

http://www.carisendiri.com

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  kalai on Thu Jul 30, 2009 2:48 pm

eh sama ke peruz..kk..haha..

xpe..as long bende kite leh share utk kawan x salah kan..

haha..

masih igtkah nama2 begini (kalau kurang sila tambah) :

kartun/drama
saber rider
HE-Man
Mero Attack (betul ke ejaan die)
oshin
kickers
rin hane konma (betul ke ejaan die)

permainan
happy family (card)
snap (card)
uno (card)
donkey (card)
kete2 yg ade specify bape Rpm la ape la (card)
gasing (time lps bersunat pon leh main)
saidina
dam ular


lifestyle
suar sekolah bawah kecik dan bapak besar
naik bas mini (tambang 60 posen je)
kaset kale itam dan puteh pada harga rm8.50 lagi.
kasut penguin
avatar
kalai
V.I.P #Selangor
V.I.P  #Selangor

Posts : 278
Join date : 2009-07-25
Location : Gombak

Back to top Go down

Re: Kalau korang lahir pada akhir 70 an dan 80 an..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum